Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 april 2011 @ 14:57 door Mies10 , 448 keer bekeken

Packmembers Coco, Curly en Mr…

 

Coco

Toen Coco de Chihuahua bij Cesar kwam voor rehabilitatie, was hij zeer agressief ten opzichte van mensen en honden. Coco had nooit ‘rules, boundaries & limitations’ gehad en was daardoor veranderd in een kleine hond met grote gedragsproblemen. Cesar benoemde Coco zelfs tot 1 van zijn zwaarste gevallen.

 

 Het gebeurt vaker dat kleine honden niet de normale regels krijgen opgelegd zoals grote honden dat wel krijgen. Het resultaat kan soms desastreus zijn, zoals in het geval van Coco.

 

Cesar rehabiliteerde Coco en gedurende die tijd leerde de hele Millan familie hem kennen. Vooral Calvin was tot Coco aangetrokken. Toen de eigenaar Coco kwam ophalen, besloot ze de hond aan de Millan familie te geven, tot grote blijdschap van Calvin! Sindsdien is Coco een belangrijk onderdeel van de familie en de ‘pack’. Hij gaat geregeld mee met Cesar om andere honden te rehabiliteren.

 

Source: http://www.cesarsway.com/packgallery/packprofiles/coco-the-chihuahua

 

 

Curly

Curly, een Greyhound/Labrador mix, kwam in december 2006 op 4 jarige leeftijd bij het Dog Psychology Center. Curly was een actief-onderdanige hond en bleek teveel hond voor de laid-back familie waar hij woonde. Hij had de dominante positie in het huis overgenomen, nadat zijn baasjes dit nalieten. Door deze dominantie werd Curly incorrect gelabeld als ‘red-zone case’. In het bijzijn van kalm-onderdanige honden liet Curly meteen zijn dominantie los. Curly bleek wel een enorme hoeveelheid energie - iets wat bij veel Greyhounds voorkomt – te hebben en heeft dus veel beweging en uitdagingen nodig.

 

Doordat Curly een mix is, kan hij vele honden van verschillende rassen helpen. Zo kan hij labradors, greyhounds en pitbulls helpen en kunnen andere honden van deze rassen hem helpen in het kwijtraken van al zijn energie. Sometimes, the key to rehabilitation can be as simple as having an encouraging role model.”

 

Curly is degene die de zeer angstige Pit bull/Labrador/Sharpei mix Luna heeft geholpen om over haar angst voor de ‘pack’ te komen. Tevens heeft hij ervoor gezorgd dat Luna veranderde in een hond met zelfvertrouwen. Ze hielden/houden beiden enorm van rennen en zo konden zij elkaar goed uitdagen in renspelletjes.

 

Curly kan het vooral goed vinden met jonge mannen en hij houdt ervan om met Cesar’s zoon Andre te worstelen. Curly rent, zwemt, speelt met de bal en gaat daarna nog met volle overgave mee op een rollerblading sessie met Cesar.

 

Tegenwoordig is een Curly een positief voorbeeld voor pups met problemen. Tevens werkt hij voor de Dog Whisperer show. Hierbij is hij vaak de hond die andere honden uit de val weet te lokken, zodat Cesar het gedrag van de andere hond kan corrigeren.

 

Source: http://www.cesarsway.com/packgallery/packprofiles/curly-the-greyhound-labrador-mix

 

 

Mr. President

Mr. President is een Engelse Bulldog, die bij de ‘pack’ is gekomen voor het project ‘How to raise the perfect puppy’, waarin Cesar laat zien hoe je puppies moet opvoeden.

 

Engelse bulldoggen zijn erg volhardend en kunnen ‘pestgedrag’ tentoonstellen. Het is belangrijk dit gedrag meteen te ontmoedigen.

 

Crystal, een lid van Cesar’s productie staff en een grote Engelse bulldog fan, heeft Mr. President zijn naam gegeven. Crystal was erbij toen de pup bij de fokker werd opgehaald en noemde hem toen General George Washington, of wel Mr. President in het kort. De pup gaat regelmatig mee naar huis met Crystal.

 

Mr. President is nu een bekende verschijning in de Dog Whisperer show, waar hij vaak met Cesar meegaat om andere honden te rehabiliteren.

 

Source: http://www.cesarsway.com/packgallery/puppyprofiles/mr-president

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.